He'j 't al heurd ?

En de boer, hij pl... beregende voort!

28-5-2020     Er is al een hele tijd geen regen gevallen, dat betekend voor ons (en onze collega's) dat we volop beregenen.

Met de vaste beregening  (zoals op de foto, buizen met spoeiers erop), met de haspel (die heeft u ook vast al gezien her en der) of met het dripsysteem.

Deden we een paar weken geleden nog vooral beregenen om de grond nat houden om nachtvostschade te voorkomen, nu doen we het om onze planten van water te voorzien.

Zolang de regen niet uit de lucht komt vallen, pompen we grondwater uit een bron en sproeien we dat over de gewassen.  

Bij beregening met vaste sproeiers (en de drip) hoeven we alleen de pompen van het ene perceel naar het andere te brengen.

De grote haspels gebruiken we op verschillende percelen dus die verhuizen hun vaste rondje mee met de pompen en is daardoor bewerkelijker.

En dan proberen onze 'beregeningsexperts' er nog zoveel mogelijk rekening mee te houden waar de wind weg komt (en hoe hard), moeten we gedurende de beregening de sproeier bijstellen of niet, en al dat soort dingen meer... 

Nu de gewassen nog relatief klein zijn ('t is nog maar eind mei) kunnen we het met een wekelijks rondje de boel vochtig genoeg houden. 

Later in het seizoen gebruiken de planten meer water en zullen we vaker rond moeten beregenen.

Maar we hopen natuurlijk dat er regelmatig een fijne bui uit de lucht komt vallen, dat bespaard ons en  al onze collega's een hele boel werk (en kosten).

 

 

 

Bewolkt

14°C

Brucht

Bewolkt

luchtvochtigheid: 92%

Wind: 8 km/h

  • 15 Jul 2020

    Partly Cloudy 18°C 9°C

  • 16 Jul 2020

    Grotendeels bewolkt 17°C 11°C

Contactgegevens

Markeweg 5
7696 BG Brucht

0523-231324

info@markhorstbloembollen.nl

06-54314570